عوارض چاقی دوران کودکی و چاقی دوران بزرگسالی:


عوارض چاقی دوران کودکی و چاقی دوران بزرگسالی:

چاقی دوران کودکی مقدمه چاقی دوران بزرگسالی

هنگامی که پرخوری می کنید و یا مقدار زیادی غذاهای پرچرب و شیرین مصرف می کنید کالری دریافتی شما بیش از نیاز بدن تان خواهد بود. به همین دلیل به تدریج چاق می شوید.

چاقی مشکلی است که هم در بزرگسالان و هم در کودکان مشاهده می شود. آمارهای منتشر شده از سوی کشورهای جهان نشان می دهد که هم در کشورهای توسعه یافته و هم در کشورهای در حال توسعه اضافه وزن و چاقی به یک مشکل همه گیر در بین گروه های سنی مختلف تبدیل شده است. چاقی دوران کودکی و چاقی دوران بزرگسالی می‌تواند عوارض جسمی و روانی – اجتماعی زیادی را به همراه داشته باشد.

احتمال اینکه کودکان چاق هم در سنین پایین و هم در آینده و با افزایش سن به بیماری‌ های مزمنی مانند دیابت نوع ۲، کبد چرب، آسم، برخی از سرطان‌ ها و … مبتلا شوند، بیشتر است. از سوی دیگر، مشاهده شده که چاقی دوران کودکی اعتماد به نفس کودک را کاهش داده و سبب بروز افسردگی و کاهش کیفیت زندگی وی می شود.

تحقیقات انجام شده در مورد چاقی دوران بزرگسالی نشان می دهد که اضافه وزن احتمال ابتلا به بیماری قلبی – عروقی، سکته مغزی، آپنه انسدادی خواب، مشکلات مفصلی و … را افزایش می دهد. بیش از ۸۰ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ با مشکل چاقی روبرو هستند.

چاقی می تواند در ابتلای افراد به سرطان نقش داشته باشد.

چاقی دوران کودکی به دوران بزرگسالی منتقل می شود.

نتایج تحقیقات نشان می‌ دهد اگر وزن کودکان زیر ۲ سال بیش از حد افزایش یابد در دوران نوجوانی با‌ مشکلاتی مانند اضافه وزن، چاقی شکمی و افزایش کلسترول خون مواجه می‌ شوند. ابتلا به این مشکلات در دوران نوجوانی به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی – عروقی و بیماری‌ های متابولیکی مانند دیابت نوع ۲ را در دوران بزرگسالی افزایش می ‌دهد.

عوارض چاقی دوران کودکی و چاقی دوران بزرگسالی|  متخصص تغذیه اصفهان

چگونه از چاقی دوران کودکی پیشگیری کنیم؟

دلایل متعددی در ابتلای کودکان و نوجوانان به اضافه وزن و چاقی نقش دارند. مهم ‌ترین این دلایل عبارتند از:

  • ژنتیک،
  • تغذیه ناسالم و مصرف غذاهای پرکالری،
  • نداشتن فعالیت بدنی
  • و در برخی موارد مشکلات هورمونی
  • مصرف برخی از داروها.

 وراثت در بروز این مسئله نقش دارد. اما حتی اگر فرد از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به اضافه وزن باشد قطعاً پیروی از یک سبک زندگی سالم می ‌تواند به حفظ تناسب اندام وی کمک کند.

پزشک خانواده و سایر افرادی که مراقبت از کودک را به عهده دارند باید به روند افزایش وزن در این دوران حساس توجه کنند.

نوع تغذیه کودک در سنین پایین از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار است. باید تا حد امکان تغذیه با شیر مادر تا ۱۲ ماهگی انجام شود. شروع تغذیه تکمیلی نیز باید از حدود ۶ ماهگی باشد.

جهت ارتباط با اولین پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی استان اصفهان ، به تماس با ما مراجعه نمایید.



Source link