30 نرم افزار و اپلیکیشن برگزاری کلاس آنلاین داخلی و خارجی


یک‌لحظه در ذهن خود تصور کنید که به دهه هشتاد و قبل‌تر بازگشتیم. باید به مدارس یا مؤسسات گوناگون در سرما و گرما مراجعه می‌کردیم تا بتوانیم مطالبی را یاد بگیریم. تمامی این موارد باعث شد تا انسان‌ها به این فکر بیفتند که چگونه می‌شود در راحت‌ترین حال ممکن وقتی که در منزل خود هستید بتوانید در کلاس‌های گوناگون شرکت کنید. از همین رو امروزه شاهد گسترش عظیم برگزاری کلاس آنلاین هستیم. برگزاری کلاس‌های حضوری نیاز به شرکت در یک مکان مانند مؤسسه یا مدرسه دارد. برگزاری کلاس‌های آنلاین نیز به یک بستر و مکان مناسب نیازمند است. این بستر و مکان کلاس همان اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای مخصوص هستند. کافی است لپ‌تاپ، گوشی یا موبایل خود را باز کرده و به این مکان‌های آموزشی جذاب متصل شوید. در ادامه ۳۰ نرم‌افزار یا اپلیکیشن برگزاری کلاس‌ آنلاین را معرفی می‌کنیم تا بیشتر با فضای آن‌ها آشنا شوید. با مجله عصر پنجشنبه همراه باشید.

نرم‌ افزارهای خارجی برگزاری کلاس آنلاین

در عرصه بین‌المللی امروزه شاهد نرم‌ افزارهای برگزاری کلاس آنلاین هستیم که توانسته‌اند با امکانات بی‌نظیر خود پیشرفت قابل‌توجهی داشته باشند. در واقع هرکدام از آن‌ها تلاش کرده‌اند با ایجاد مزیت‌های منحصربه‌فرد از رقبای خود متمایز شوند. در ادامه می‌توانید با تعدادی از بهترین نرم‌افزارهای بین‌المللی برگزاری کلاس آنلاین آشنا شوید.

  • گوگل کلاس روم (Google Classroom)

احتمالاً برخی از مشتقات گوگل مانند جی‌میل، گوگل داک، گوگل شیت و… به گوشتان خورده است. این غول عظیم تکنولوژی با ایجاد یک بستر مناسب تلاش کرده تا بتوانید رویدادهای آموزشی را برگزار کنید. سرویس عظیم گوگل برای آموزش و یادگیری چند ویژگی گوناگون را ایجاد کرده تا صرفاً متکی به یک سیستم برگزاری کلاس‌های آنلاین نباشد. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به یک دیسک برای ذخیره فایل‌ها، Google Docs برای انتشار سخنرانی‌های متنی، یک سرویس برای جلسات ویدئویی و یک تقویم برای آموزش برنامه‌ریزی اشاره کرد.

گوگل کلاس روم

زوم یک پلتفرم آموزشی و کنفرانس مبتنی بر وب است. در سراسر جهان بسیاری از معلمان، سخنرانان و دانش‌آموزان از آن برای آموزش از راه دور استفاده می‌کنند. بر اساس آمارهای جهانی، زوم راحت‌ترین بستر برای برگزاری کلاس‌های آنلاین شناخته شده است. دسترسی به شماره‌های تماس، کیفیت بالای تصویر و صدا، امکان اسکرین شیر، امکان چت خصوصی و ضبط جلسات و رابط کاربری بسیار آسان از جمله مزیت‌های این پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین است.

زوم

  • بلک برد (Blackboard)

همان‌طور که از نام آن پیداست در این اپلیکیشن برگزاری کلاس آنلاین بسیاری از عناصر کلاس‌های سنتی بازسازی شده است. این پلتفرم برای تعامل میان دانش‌آموزان و مدرسین بسیار مناسب است. امکان ایجاد شخصی‌سازی و فراهم‌آوردن سیستم مدیریت یادگیری (LMS) از دیگر مزیت‌های به‌کار رفته در بلک برد است.

مودل از جمله برنامه‌های تحت وب بوده که استفاده از آن رایگان است. مودل در واقع از برنامه‌های مبتنی بر ماژول شناخته می‌شود. بدین صورت که چندین ویژگی گوناگون علاوه بر آموزش تصویری وجود دارد. منبع‌باز بودن این پلتفرم باعث شده تا اعضای آن بتوانند افزونه یا پلاگین‌های گوناگونی را برای آن بسازند. امروزه بیش از ۱۵۰۰ پلاگین گوناگون وجود دارد که می توانید در این برنامه از آن ها حین تدریس یا یادگیری استفاده کنید. همین عامل موجب شده تا مودل به عنوان یکی از محبوبت ترین بسترهای برگزاری کلاس آنلاین شناخته شده که توسط بسیاری از دانشگاه های معتبر مورد استفاده قرار می گیرد.

  • تلنت ال ام اس (TalentLMS)

یکی از بهترین سیستم‌های مدیریت یادگیری، تلنت ال ام اس است. این سیستم توانسته جوایز متعددی در زمینه بهترین lms ارائه شده را کسب کند. این سامانه برگزاری کلاس آنلاین فرصت ایجاد دوره‌های آموزشی، سمینارها و برنامه‌های دیگر را برای کاربران خود فراهم آورده است. شرکت‌های گوناگون می‌توانند آموزش‌های مربوط به شرکت خود را در این سیستم برای کارمندان پیاده‌سازی کنند. از مهم‌ترین مزیت‌های آن می‌توان به قابلیت کنفرانس سازی و گیمیفیکیشن (Gamification) اشاره کرد. رابط کاربری آسان تلنت موجب شده تا تنها پس از نصب و کارکردن با آن بتوانید دوره‌های آموزشی خود را بسازید. شایان‌ذکر است که امکان ترکیب فایل‌های آموزشی مانند ورد و پی‌دی‌اف با آموزش‌های آنلاین تصویری نیز وجود دارد.

WizIQ  یکی دیگر از برنامه‌های  برگزاری کلاس آنلاین مبتنی بر وب شناخته می‌شود. در این برنامه امکان یکپارچه‌سازی کلاس آنلاین از راه وب‌سایت، سیستم مدیریت یادگیری (LMS) و نرم‌افزار مدیریت محتوا (CMS) وجود دارد. در واقع این یکپارچه‌سازی می‌تواند از طریق API و دیگر افزونه‌های توسعه‌دهنده تحقق پیدا کند. از ویژگی‌های این نرم‌افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ایجاد نظرسنجی
  • داشتن وایت‌بردهای تعاملی
  • آپلود و ذخیره‌سازی محتوا در فضای ابری
  • ویرایشگر کد مشترک
  • ایجاد ویدئوکنفرانس

WizIQ

از ویژگی‌های این نرم‌افزار می‌توان به امکان برگزاری آزمون اشاره کرد. این نرم‌افزار امکان یادگیری مبتنی بر بازی را برای دانش‌آموزان فراهم آورده است. این ویژگی از جمله مزیت‌هایی به شمار می‌رود که منجر به تمایز آن نسبت به سایر نرم‌افزارهای برگزاری کلاس آنلاین شده است. در واقع معلمان با استفاده از بازی و سرگرمی در این برنامه می‌توانند موارد درسی را به شاگردان  آموزش دهند.

Seesaw یک ابزار رایگان است که معلمان با استفاده از آن می‌توانند مطالب خود را با هر نوع سبک آموزشی برای دانش‌آموزان پیاده‌سازی کنند. اساتید و دانش‌آموزان همچنین می‌توانند یادگیری خود را در این ابزار به اشتراک بگذارند. به‌عنوان یک آموزش‌دهنده می‌توانید نقاط قوت و پیشرفت یادگیری دانش‌آموزان را از کلاس مجازی به والدین آن‌ها نشان دهید.

کلیک آپ اگرچه بیشتر به‌عنوان یک نرم‌افزار مدیریت پروژه شناخته می‌شود اما امکانات زیاد آن موجب می‌شود تا در برگزاری کلاس آنلاین نیز مورد استفاده قرار بگیرد. امکاناتی از قبیل ضبط ویدئوهای کلاس، ترسیم مواد درسی، مدیریت اسناد قابل‌ارائه و مدیریت ارتباطات دانش‌آموزان از جمله بخشی از امکانات این نرم‌افزار محسوب می‌شود. این ابزار آنلاین شامل بسیاری از قالب‌های رایگان برای تولید ویدئو، مدیریت کلاس درس و… است.

  • تینگ لینک (ThingLink)

ThingLink یک پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین است که به سبب امکانات خوب خود توانسته برنده جایزه شود. این پلتفرم آنلاین به معلمان و اساتید کمک می‌کند تا محتوای چندرسانه‌ای تعاملی ایجاد کنند. در واقع با استفاده از آن می‌توان یک تصویر یا یک ویدئو ایجاد کرد و آن را به سایر ویدئوها، یادداشت‌های صوتی و مقالات اضافه کرد. همچنین در این پلتفرم افزونه‌هایی برای ایجاد ارتباط و پروژه‌های گروهی نیز وجود دارد.

پدلت نرم‌افزاری همانند یک کاغذ است. در پدلت مثل یک ورق کاغذسفید می‌توانید تمامی محتواهای آموزشی دلخواه خود را بنویسید. با این تفاوت که در این نرم‌افزار برگزاری کلاس آنلاین می‌توانید ویدئوهای آموزشی، یادداشت‌ها، تصاویر و هر آنچه که برای آموزش نیاز است را  نیز قرار دهید. بدین ترتیب می‌توان آن را یک نرم‌افزار مناسب برای آموزش آنلاین به شمار آورد. در این نرم‌افزار همچنین دانش‌آموزان می‌توانند تکالیف خود را به اشتراک بگذارند.

هدف از ساخت این نرم‌افزار برگزاری کلاس آنلاین، تسهیل در روند یادگیری دانش‌آموزان است. در کلاسین نیز امکان ایجاد کلاس‌های درس، ایجاد تبادل نظر و مشارکت فعال بین دانش‌آموزان وجود دارد. تخته مجازی برای نوشتن دروس، وجود گیمیفیکیشن جذاب و سرعت بالای نرم‌افزار از دیگر امکانات کلاسین است.

  • تیچ مینت (Teachmint)

Teachmint بزرگ‌ترین پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین ساخته شده کشور هند برای معلمان و اساتید است. این اپلیکیشن ویژگی‌هایی مانند کلاس‌های آنلاین زنده، رابط کاربری آسان، ضبط سخنرانی، حضوروغیاب خودکار، اشتراک‌گذاری یادداشت‌ها، اشتراک‌گذاری محتواها، استفاده از تخته سفید، برگزاری آزمون، امکان چت آنلاین و… است. شایان‌ذکر است که این پلتفرم یک سیستم نمره‌دهی خودکار آزمون را برای آسان‌کردن کار معلمان ارائه می‌دهد. سهولت و بی‌دردسر بودن از ویژگی‌های این برنامه است.

  • تیچرکیت (TeacherKit)

نرم‌افزار TeacherKit به‌منظور مدیریت کلاس و ارتباطات بین دانش‌آموزان و معلمان طراحی شده است. از مزیت‌های این  اپلیکیشن رایگان می‌توان به حضوروغیاب خودکار، برگزاری کلاس‌های آنلاین تصویری و امکان ایجاد پرسش‌وپاسخ اشاره کرد. با استفاده از قابلیت انتخاب تصادفی نیز می‌توان تعدادی از دانش‌آموزان را برای پرسش کلاسی برگزید. همچنین قابلیت دسترسی به اطلاعات و نتایج دانش‌آموزان برای اولیاومربیان به‌راحتی قابل فراهم است. در واقع اولیا  در قسمت پروفایل هر دانش‌آموز می‌توانند تمامی فعالیت‌های وی مانند انضباط، پیشرفت درسی و… را مشاهده کنند.

TeacherKit

استفاده از بازی همواره نشان داده است که می‌تواند نتیجه مثبتی بر روند آموزشی انسان‌ها داشته باشد. کوئیزیز نیز دقیقاً بر این بنا استوار شده است. می‌توانید در این برنامه در جلسات آموزشی شرکت کرده و با دوستان خود رقابت کنید. همچنین می‌توانید با پاسخ به میلیون‌ها سؤال در رشته‌های گوناگون، دانسته‌های خود را بسنجید.

  • اجوکریشن (Educreations)

Educreations بیشتر به‌عنوان یک تخته وایت‌برد هوشمند تعاملی شناخته می‌شود. در این تخته وایت‌برد هوشمند می‌توانید از امکاناتی مانند متحرک کردن تصاویر و متن به هنگام ضبط‌کردن استفاده کنید. ضبط و پخش صدا، ترسیم نقاشی، ترسیم اشکال هندسی، تغییر رنگ و سایز متن از دیگر مزیت‌های این پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین است. اشتراک‌گذاری دروس ضبط شده، کاربری آسان، ایجاد کلاس‌های درسی و مدیریت آن‌ها نیز از دیگر ویژگی‌های اجوکریشن محسوب می‌شود. همچنین اساتید می‌توانند هنگام تدریس همانند کلاس درس از تخته سفید استفاده کرده و مفاهیم گوناگون را ترسیم کنند.

  • بیگ بلو باتن (Big Blue Button)

بیگ بلو باتن نیز نرم‌افزار مبتنی بر وب است که توسط بسیاری از مؤسسات در جهان استفاده می‌شود. سازگاری با سیستم‌عامل‌های گوناگون، وجود تخته وایت‌برد هوشمند، چت آنلاین و ضبط جلسات از جمله مزیت‌های این نرم‌افزار برگزاری کلاس آنلاین است. البته شایان‌ذکر است که نمی‌توان فایل‌های ویدئویی را در این نرم‌افزار به اشتراک گذاشت.

بیگ بلو باتن

کیفیت نرم‌افزارهای ادوبی همواره در جهان زبانزد است. ادوبی کانکت همانند نرم‌افزار فتوشاپ این شرکت توانسته جایگاه ممتازی را در میان مردم کسب کند. از مزیت‌های این پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین می‌توان به سازگاری آن با سیستم‌عامل‌های گوناگون، اشتراک‌گذاری صفحه‌نمایش و امکان ضبط ویدئو اشاره کرد. امکان استفاده از تخته سفید مجازی و رابط کاربری آسان از دیگر ویژگی های این نرم افزار است. بهتر است هنگام چت کردن از زبان فارسی استفاده نکنید.عدم پشتیبانی ادوبی‌کانکت از  زبان فارسی موجب شده کلمات به‌صورت ناخوانا و جدا از هم نشان داده شود.

  • سیسکو (Cisco webex meetings)

بر اساس آمارهای گوناگون سیسکو دومین نرم‌افزار محبوب جهان در زمینه برگزاری کلاس آنلاین به‌صورت رایگان است. مزیت‌های عمده این نرم‌افزار موجب شده تا مورد استقبال کاربران قرار بگیرد. سازگاری با سیستم‌عامل‌های گوناگون، رابط کاربری آسان، امکان اشتراک‌گذاری محتواهای درسی به‌صورت تصویری و صوتی از ویژگی‌های سیسکو است. سرعت بالا و امکان پشتیبانی از کلاسی با ظرفیت ۱۰۰۰ نفر از از دیگر مزیت‌های این نرم افزار محسوب می‌شود.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد ودامو، امکان حذف صداهای مزاحم است. از دیگر ویژگی‌های این نرم‌افزار برگزاری کلاس آنلاین می‌توان به امکان ایجاد نظرسنجی، اشتراک‌گذاری محتواهای درسی و استفاده از تخته وایت‌برد مجازی است. وجود ابزارهای زیاد در ودامو هم مزیت مثبت آن به شمار رفته و هم از معایب آن محسوب می‌شود. در واقع وجود این ابزارها باعث می‌شود تا کاربران بتوانند از امکانات گسترده‌ای بهره‌مند شوند. بااین‌حال همین شلوغی ابزار می‌تواند موجب سردرگمی دانش‌آموزان شود.

ودامو

کالتورا یا کالچورا از نرم‌افزارهای مبتنی بر وب محسوب شده که دارای امکانات متنوعی است. ضبط کلاس‌ها در فضای ابری، تخته وایت‌برد دیجیتال، اشتراک‌گذاری محتواهای درسی و برگزاری آزمون‌های آنلاین بخشی از ویژگی‌های این نرم‌افزار است. در مجموع این نرم‌افزار نیز ابزارهای بسیار متنوعی دارد.

  • سکولوجی لرنینگ (Schoology Learning)

از قدیمی‌ترین برنامه‌ها در زمینه برگزاری کلاس آنلاین می‌توان به اسکولوژی لرنینگ اشاره کرد. سکولوجی با استفاده از ابزارهای تولید محتوای خود امکان دسترسی به مطالب درسی گوناگون را برای کاربران فراهم کرده است. رابط کاربری آسان و اشتراک‌گذاری محتواهای درسی  تصویری و صوتی تنها بخشی از مزیت‌های عمده این نرم‌افزار به شمار می‌رود.

نرم‌ افزارهای داخلی برگزاری کلاس آنلاین

امروزه خوشبختانه اپلیکیشن ها و نرم‌افزارهای ایرانی برگزاری کلاس آنلاین نیز وجود دارند که هر کدام مزیت‌های قابل توجهی دارند. در واقع مشکلات گوناگون دسترسی به  پلتفرم‌های بین‌المللی موجب شده تا استقبال خوبی از اپلیکیشن‌های داخلی صورت بگیرد. مزیت‌های به‌کاررفته در نرم‌افزارهای داخلی نیز در بسیاری از جهات همانند همتایان خارجی خود است. در ادامه به معرفی برخی از نرم‌افزارهای آموزشی داخلی  می‌پردازیم.

از بهترین سامانه های داخلی برای برگزاری کلاس آنلاین، الوکام است. ویژگی‌های گوناگون این نرم‌افزار موجب شده تا بسیاری از اساتید وبینارها و کلاس‌های خود را در بستر آن برگزار کنند. الوکام نیز از نرم‌افزارهای داخلی محسوب می‌شود. ویژگی‌های این نرم‌افزار شامل مواردی مانند امکان حضور و غیاب آنلاین، سازگاری با سیستم‌عامل‌های گوناگون و اشتراک‌گذاری فایل‌های درسی است. امکان ایجاد نظرسنجی و  برگزاری کلاس‌های آنلاین به‌صورت تصویری و صوتی نیز از دیگر مزیت های الوکام به شمار می‌رود. همچنین در این برنامه امکان برگزاری آزمون و استفاده از تخته مجازی نیز وجود دارد.

الوکام

  • اسکای‌روم (Sky Room)

اسکای روم یکی دیگر از بسترهای برگزارکننده رویداد ایرانی است. از امکانات آن می‌توان به ضبط کلاس به‌صورت ویدئو، سازگاری با انواع سیستم‌عامل‌ها و امکان اشتراک‌گذاری فایل‌های گوناگون اشاره کرد. ثبت گزارش حضوروغیاب در کلاس، رابط کاربری آسان و  تخته مجازی نیز از دیگر ویژگی‌های آن محسوب می‌شود.

  • فرا روم (fara room)

فرا روم نیز با استفاده از امکانات مناسب خود توانسته نظر اساتید و معلمان را به خود جلب کند. سازگاری با سیستم‌عامل‌های گوناگون، ضبط ویدئو جلسات، اشتراک‌گذاری محتواهای درسی با فرمت‌های گوناگون از امکانات فرا‌روم است. قراردادن سرورهای اختصاصی برای کاهش اختلالات اتصالی و  امکان  چت آنلاین از دیگر ویژگی‌های  فرا‌روم محسوب می‌شود.

از مزیت‌های این نرم‌افزار داخلی این است که می‌توانید با استفاده از api آن لوگوی دلخواه خود را قرار دهید. ویژگی‌های دیگر دانا پلاس شامل گزارش‌دهی از وضعیت دروس، ضبط نامحدود ویدئوهای کلاس، برگزاری وبینارها و رابط کاربری آسان است. موارد ذکر شده باعث می‌شود تا این پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین مورد توجه کاربران زیادی قرار بگیرد.

نیما از جمله نرم‌افزارهای برگزاری کلاس آنلاین بوده که توسط دانشجویان دانشگاه امیرکبیر ساخته شده است. این نرم‌افزار داخلی دارای امکاناتی از قبیل تخته وایت‌برد مجازی، برگزاری کلاس آنلاین به‌صورت صوتی و تصویری است. ذخیره‌سازی ویدئو و صداها، امکان اشتراک‌گذاری فایل‌های درسی و انجام حضوروغیاب به‌صورت خودکار از دیگر ویژگی‌های نیما محسوب می‌شود. البته لازم است بدانید که نیما از نسخه ios پشتیبانی نمی‌کند.

اگر حتی در خانواده خود دانش‌آموز نداشته باشید نیز احتمال زیاد نام اپلیکیشن شاد به گوشتان خورده است. این نرم‌افزار برگزاری کلاس آنلاین دارای مزیت‌هایی مثل امکان ارسال فایل، امکان ذخیره‌سازی فایل‌ها تا ۱۰۰ گیگ و پشتیبانی از نسخه وب است. البته برنامه شاد خالی از اشکال نیست. نبود تخته وایت برد مجازی و عدم پشتیبانی از نسخه ios از جمله معایب آن به شمار می رود.

اپلیکیشن شاد

سی روم یکی دیگر از نرم‌افزارهای ایرانی فعال در این عرصه است. این نرم‌افزار برگزاری کلاس آنلاین نیز دارای ویژگی‌های گوناگونی است. از مزایای آن می‌توان به امکان برگزاری کلاس آنلاین به‌صورت تصویری و صوتی  و وجود تخته وایت‌برد مجازی اشاره کرد. امکان اشتراک‌گذاری صفحه کامپیوتر، ضبط جلسات بر روی سرور و امکان چت آنلاین نیز از دیگر امکانات سی روم است.

ویژگی‌های خوب رومیت به‌عنوان یک نرم‌افزار داخلی باعث شده تا استقبال به جهت استفاده از آن افزایش یابد. ویژگی‌های برجسته این نرم‌افزار شامل مواردی مانند رابط کاربری آسان و برگزاری کلاس آنلاین به‌صورت تصویری و صوتی است. امکان اشتراک‌گذاری فایل‌های pdf و پاورپوینت، تخته وایت‌برد مجازی و امکان ایجاد نظرسنجی نیز از دیگر امکانات آن محسوب می‌شود.

رومیت

امروزه برگزاری کلاس آنلاین به دلایل گوناگون مانند صرفه‌جویی در زمان و بازدهی مناسب توانسته محبوبیت بالایی را کسب کند. از همین رو پلتفرم‌های داخلی و خارجی زیادی در این زمینه به وجود آمده‌اند. از نرم‌افزارهای خارجی معتبر در این زمینه می‌توان به گوگل کلاس روم، زوم، بیگ بلو باتن، ادوبی‌کانکت و… اشاره کرد. پلتفرم‌های داخلی مناسب برای برگزاری کلاس آنلاین نیز شامل الوکام، اسکای‌روم، رومیت، شاد، سی روم و… است.



Source link