استرول‌ها و استانول‌های گیاهی چیست؟




بررسی استرول‌ها و استانول‌های

استرول‌ها و استانول‌های گیاهی یا فیتواسترول و فیتواستانول ترکیباتی هستند که بیشتر در گیاهان وجود دارند و به‌عنوان کاهش‌دهنده میزان کلسترول در بدن شناخته می‌شوند. فیتواسترول‌ها از نظر ساختار شبیه به کلسترول حیوانی هستند. آن‌ها به کاهش LDL یا کلسترول “بد” که احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، کمک می‌کنند. در ادامه مطلب امروز سایت متخصص تغذیه اصفهان استرول‌ها و استانول‌های گیاهی را مورد بررسی قرار می دهیم.

نحوه کمک به سلامت بدن با استرول‌های گیاهی

زمانی که در رژیم غذایی، میزانی کافی از استرول‌ها مصرف ‌شوند. آن‌ها در جذب کلسترول اختلال ایجاد می‌کنند یا راه جذب آن را مسدود می‌کنند. این امر میزان کلسترول را که یکی از عوامل احتمالی ابتلا به بیماری قلبی است، کاهش می‌دهد. استرول‌های گیاهی زمانی به کاهش کلسترول کمک می‌کنند که با رژیم‌غذایی سالم، با چربی اشباع‌شده پایین و سرشار از فیبر همراه باشند. زمانی که استرول‌های گیاهی بیشتر از ۳ گرم در روز مصرف شوند، اثربخشی بیشتری فراهم نخواهند کرد.

مقایسه رژیم گیاه خواری و خام گیاه خواری | متخصص تغذیه اصفهان

متخصص تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

استرول‌ها و استانول‌های گیاهی در غذا

فیتواسترول‌ها به‌صورت طبیعی در میوه‌ها، سبزیجات، آجیل، دانه‌ها، غلات، حبوبات، روغن سبزیجات و گیاهان دیگر وجود دارند. استانول‌ها در روغن سبزیجات، لوبیا و ذرت وجود دارند. استانول‌ها و استرول‌های گیاهی ممکن هست هر روز مصرف شوند، اما میزان آن اغلب به اندازه‌ای نیست که تاثیر چشمگیری در کاهش کلسترول داشته باشد. امروزه بسیاری از غذاها با استانول‌ها یا استرول‌ها غنی می‌شوند، مانند انواع نان‌، غلات، شیر و ماست کم‌چرب و برخی از آب‌میوه‌ها.

رژیم غذایی که حاوی مکمل یا نوشیدنی و غذاهای سرشار از استانول‌ها و استرول‌های گیاهی است، می‌تواند میزان کلسترول را کاهش دهد. فراموش نکنید، تاثیر حداکثری زمانی مشاهده می‌شود که به میزان دو تا سه گرم در روز مصرف شوند.


مطالعه بیشتر:

مزایای رژیم آلکالین برای سلامتی

بایدها و نبایدها در رژیم غذایی ویت واچرز

رژیم دش برای کنترل فشار خون بالا







Source link