اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان مبل در پاسخ به هیاهوی بازار مبل گفت: مطمئن شوید که همه فروشگاه ها مشتریان خود را مجبور به خرید سایر اقلام منزل برای خرید یخچال و ماشین لباسشویی می کنند. مجوز ندارند.»
به گفته وی، اکثر بنگاه های اقتصادی و توزیع کننده فرصت تامین تمام لوازم خانگی را به صورت یکجا ندارند، زیرا معمولا فروشگاه ها در فاصله 20 تا 50 متری قرار دارند و قاعدتا امکان تامین کل خانه را ندارند. اقلام برقی این برای سود است. سوپرمارکتهایی که توسط تولیدکنندگان بزرگ اداره میشوند، دو نوع فروش نقدی یا اقساطی دارند، کارکرد خاص خود را دارند، اما اگر مشتری با کارت خرید به فروشگاه خاصی مراجعه کند، فقط میتواند از آن فروشگاه خرید کند و نه برعکس.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با انتقاد از تعلیق مغازه ها توسط تولیدکنندگان برای فروش محصولاتشان ادامه داد: تولیدکنندگان حق ندارند فروشگاه داشته باشند، چرا اجازه دارند فروشگاه داشته باشند؟ تولیدکنندگان کالا را به تعاونیها عرضه میکنند و به توزیعکنندگان سطح بازار که میخواهند کالا نقدی باشد، کالا را عرضه نمیکنند، زیرا از طریق فروش اقساطی سود بیشتری کسب میکنند. یا در قالب اجاره کالا را با قیمت 15 درصد بالاتر می فروشید و از طرفی از بانک و خریدار سود می گیرید.
وی ادامه داد: چرا لیست کالایی در سامانه 124 وجود ندارد؟ چون وقتی قیمت ها اعلام می شود مردم می بینند که تولیدکنندگان با بانک ها چه می کنند و چقدر به مردم آسیب می زنند. همه تولید کنندگان بزرگ فروشگاه دارند و اجناس را با قیمت بالا می فروشند.
مردم دیگر توان خرید لوازم خانگی را ندارند
پازوکی درباره کاهش توان مردم برای خرید لوازم خانگی گفت: مردم دیگر توان خرید مبلمان را ندارند و برای خرید مایحتاج اولیه مجبورند از بانک وام بگیرند. این بانک به جای صرف مبالغ هنگفت برای مردم در زمینه تولید و توسعه صنعتی، مقادیر اندکی را از نرخ سود بالا وام می گیرد و امکان فروش اقساطی را فراهم می کند.
وی خاطرنشان کرد: برای کاهش قیمت لوازم خانگی دولت باید کالاهای اساسی را در اختیار تولیدکننده قرار دهد و قیمت نهایی محصول را با احتساب تمام هزینه ها و دستمزد و … اعلام کند، اما از سوی دیگر می خواهند 16 هزار واحد توزیع کننده را بازرسی کنند. و با تعیین محدودیت های مالیاتی بیشتر. این محدودیت ها باعث می شود که توزیع کنندگان قانونی و شفاف به فعالیت های غیرقانونی و قاچاق منجر شوند.
دولت از کسب و کارها و توزیع کنندگان حمایت نمی کند
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در رد هرگونه بسته حمایتی از سوی دولت ادامه داد: دولت از بازرگانان و توزیعکنندگان حمایت نمیکند، ۵ درصد درآمد تجاری صرف بودجه دولتی میشود اما در مواردی مانند کرونا. ، هیچ حمایتی از سوداگران نبود و متأسفانه گاه به آنها باجگیر و تبهکار می گفتند.
منبع: باران